Mūsdienu zinātnieku prāti ir aizņemti ar dzīves ilguma pagarināšanas jautājumiem. Ir noskaidrots, ka šūna var dzīvot gandrīz mūžīgi, ja tai tiek nodrošināti dzīvībai nepieciešamie apstākļi – uzturs un atkritumu izvadīšana.

Ūdens ir universāls šķidrums, kas gan pārnēsā dažādas nepieciešamās šūnai vielas: minerālvielas, skābekli, barības vielas, gan piedalās atkritumvielu izvadīšanas procesos. Vai ūdens var kļūt par nemirstības eliksīru? Kosmetologi ir nonākuši pie secinājuma, ka novecošanās process sākas ar ādu, kura, kā ir zināms, pilda organismā termoregulācijas funkciju, uzsūcot un izdalot ūdens. Krēmi, losjoni un citi preparāti ādas mitrināšanai iedarbojas tikai uz epidermas augšējo slāni. Bet mitrināšana ir nepieciešama visai ādai, un tradicionālie līdzekļi šajā gadījumā ir bezspēcīgi. Neviens moderns kosmētiskais preparāts ādas mitrināšanai nespēj iekļūt ādas apakšējos slāņos. Tāpēc, lai pabarotu epidermas iekšējo slāni, katru dienu jāizdzer cilvēka organismam nepieciešamais ūdens daudzums – no 30 ml uz kilogramu svara. Tātad, vismaz ķermeņa jaunības saglabāšanas noslēpums ir atklāts – vienkārši dzert attiecīgas kvalitātes ūdens nepieciešamā daudzumā.

Gan senās, gan modernās organisma atveseļošanas teorijas vienojas, ka cilvēkam jādzer tikai ūdens. Augļu sulas, gāzētie dzērieni un citi dzērieni uz cukura bāzes ir viens no pārmērīga kaloriju patēriņa avotiem. Šajā gadījumā ķermenim ir jāattīra ūdens no dzēriena sastāvdaļām, kas apgrūtina tīra šķidruma nokļūšanu šūnās.

Jaunības noslēpumi

Ja jūs jūtat slāpes, tas nozīme, ka organisms jau ir dehidrēts. Dzeriet divas glāzes ūdens pirms brokastīm, pusdienām un vakariņām!

Ūdens ir vissvarīgākais enerģijas avots organismā. Ūdens trūkums samazina enzīmu aktivitāti, kā rezultātā cilvēks kļūst gauss un viņa darbaspējas samazinās.

Kvalitatīva, attīrīta ūdens trūkuma rezultātā organismā samazinās visu organisma sistēmu funkcijas, kas provocē priekšlaicīgu novecošanos.